PIŠKOTKI

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih na vašo napravo namestijo strežniki spletnih strani. Piškotki se uporabljajo za namene zagotavljanja delovanja ali bolj učinkovitega delovanja spletnih strani in trgovin, pa tudi za zagotavljanje spletnih storitev in funkcionalnosti uporabnikom. Skladno z veljavno zakonodajo se lahko piškotki namestijo na vašo napravo ali dostopajo do nje le na podlagi vašega soglasja, z izjemo piškotkov, ki so nujno potrebni za namen zagotavljanja spletnih storitev.

Večina internetnih brskalnikov ima privzeto shranjevanje Piškotkov. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Ta vam omogoča nastavitev omejitev uporabe in brisanja piškotkov. V funkciji pomoči večine brskalnikov boste našli navodila, kako lahko izvedete te nastavitve. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletni strani ne bo delovala.

Upravljalec spletne strani Ekoenergo.si lahko obdeluje podatke shranjene v datotekah Cookies, ko Uporabniki uporabljajo Spletno Trgovino za naslednje namene:

– Beleženje podatkov iz izpolnjenih obrazcev ali podatkov o obisku spletne strani.
– Vodenje anonimnih statistik, ki prikazujejo, obiske in uporabo spletne strani.

Spletna stran Ekoenergo.si vsakič, ko jo kdorkoli obišče, zbira in shranjuje datoteko dnevnika strežnika, ki na primer vsebuje informacije o internetni povezavi za prikaz spletne strani: IP naslov, datum in čas povezave, količino prenesenih podatkov in ponudnika. Navedeni podatki o dostopu so anonimni in se analizirajo za zagotavljanje nemotenega in optimalnega delovanja spletne strani.

Spletna stran Ekoenergo.si uporablja orodje Google Analytics, ki ga ponuja Google. Z navedenim orodjem se analizira promet spletne strani. Zbrani podatki se obdelujejo anonimno. To so operativni podatki, ki onemogočajo identifikacijo osebe. Služijo ustvarjanju statističnih podatkov. Upravljalec z uporabo navedenega orodja zbira podatke kot so vir in sredstvo pridobivanja obiskovalcev spletne strani, način obnašanja na strani spletni strani, informacije o napravah in brskalnikih, s katerih se obiskuje stran, IP in domeno, geografske in demografske podatke in interese.

Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

V nadaljevanju so navedeni in opisani piškotki, ki jih uporablja ta spletna stran.

1. Piškotek: Seja
Vrsta: Začasni
Namen: Povezovanje dejanj Funkcija: Operaterjem spletnih strani omogočajo, da med sejo brskalnika povežejo dejanja uporabnika. Seja brskalnika se začne, ko uporabnik odpre okno brskalnika, in se konča, ko uporabnik zapre okno brskalnika. Ko zaprete brskalnik, se vsi piškotki seje izbrišejo.

3. Piškotek: Google Analytics
Vrsta: Trajni
Namen: Analiza/Meritve
Funkcija: Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo to spletno stran. Zbrani podatki se uporabljajo za pripravo poročil in izboljševanje spletne strani. Piškotki zbirajo podatke na anonimen način, vključno s (1) številom obiskovalcev spletne strani, (2) od kod prihajajo obiskovalci na to spletno stran in (3) strani, ki so jih obiskovalci obiskali na tej spletni strani.